De PEUK er in

Sinds het rookverbod in de horeca veroorzaken sigarettenpeuken steeds meer milieuproblemen. 
ECOliving Brugge wil de mensen in Brugge deze zomervakantie aanzetten om nog meer peuken uit de natuur weg te halen (omdat deze veel milieuproblemen veroorzaken). 


Daarom dus: De PEUK er in.

Verzamel alle filterpeuken die je tegenkomt op straat of in het park/bos/…
Per potje peuk (met inhoud ½ liter, zie afbeelding) die je zo uit de natuur hebt weggehouden,  ontvang je 15 ecos.

Euch, wat krijg je? Ecos? Ecos is een gemeenschapsmunt die mensen aanzet tot een meer ecosociaal leven (sociaal voor alle leven). Ecos heeft geen vaste waarde en is ook niet inwisselbaar tegen euro.

Wat je wel kan doen met ecos ontdek je in de ecos-winkel. vb. voor 10 ecos kan je een schilmesje of schaar laten slijpen of voeding voorbij tht
meenemen. THT = "Tenminste Houdbaar Tot" en dus ook voorbij datum nog olé (wel controleren op eventueel bederf)

Ecos geeft een waarde aan producten die op de gewone markt geen waarde (meer) hebben. Nog tot eind oktober elke dinsdag in de Hoefijzerlaan 20, doorlopend van 14 tot 20 uur. (We zoeken een nieuwe locatie)

Breng eventueel al een potje peuk mee (of ontdek ter plaatse andere manieren om je ecosociaal in te zetten)


Je kan de peuken gewoon in een zakje meebrengen. Heb je graag potten dan kan je deze bij ECOliving verkrijgen.

Geen zin om peuken te rapen? In de ecos-winkel zijn er nog andere activiteiten zoals stuk gewaaide paraplu's demonteren, koffie uit nespresso-cups halen, kaarsvet uit thee (waxine-licht)-cups halen, ...

In de doe-ruimte zuller er binnenkort ook nieuwe dingen gemaakt worden met gerecycleerde materialen. Naai en electro-herstellers welkom (binnenkort op woensdag)

Voorkomen is beter dan genezen. Indien je metalen potjes met deksel hebt, die rokers als asbak kunnen meenemen, dan zijn deze welkom. Je kan ze in de bus deponeren indien je komt buiten de openingsuren.

 Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Via dit formulier mail je naar de trekkers van de groep ECO LIVING