Lezing boeken

Wil je graag een lezing laten doorgaan dan krijg je hier een suggestie voor een lezing door Peter Clerckx.

Kan een mens nog leven zonder een negatieve impact te hebben op het leven? Hebben we (veel) geld (subsidies) nodig om verandering brengen? Zijn we wel zo afhankelijk van onze economie en van geld? Kunnen we samenvoorzienend leven?
Ecosociaal leven, denken en handelen kan onze impact van onderuit veranderen.


Lezingen kunnen aangepast worden zodat ze in een bepaald vak passen zoals: Voedselverlies, economie, duurzaamheid, natuurleven, ....
Onderwerpen die aan bod kunnen komen: Gemeensschapsmunten, (binnenshuis) composteren, samenhuizen,  vrachtfietsen, armoede, eenzaamheid, monocultuur, permacultuur, ....

Peter brent op een eenvoudige manier complexiteit in beeld waardoor zijn de lezingen geschikt voor alle leeftijden. Zijn passie voor HET leven,  maakt luisteren aangenaam en boeiend. De kans is groot dat je naar huis gaat met het positieve gevoel dat je door jou eigen voetafdruk te verkleinen een veel grotere impact kan hebben dan je verwacht.

Toch een waarschuwing: Ecosociaal denken vergroot de goesting om midden in het leven te staan, om geluk en verdriet te durven voelen. Dit kan een grote impact op je leven hebben en aanstekelijk zijn voor anderen.

20 minuten, 1 of 2 uur of langer? Prijs? Alles is bespreekbaar.
Zit jij in een vereniging, school, ... waar men dit onderwerp graag aan bod laat komen? Contacteer dan Peter (klik voor contactgegevens).

Lezingen op de agenda voor 2019:
Eerdere lezingen door Peter Clerckx (referenties):
  • 27/2/2018 in zaal Daverlo, Assebroek: Brugge ecologischer en socialer door een gemeenschapsmunt: (Als vervolg op deze lezing is een gemeenschapsmunt, de ECOS effectief gestart op 12/06/2018, zonder subsidie maar met de steun van velen. Deze munt is de basis van de orgasisch groeiende ecosociale dagen)
  • 9/7/2018: Van voedseloverschotten naar een duurzaam  Burgeracademie.
  • 22/8 Pachafest
  • 18/1/19 over duurzaamheid 3 x 20 min. (inspiratie-dag VZW De Patio, bijzondere jeugdzorg).
  • 19/1/19 Hoe een netwerk van mensen en verbindingen kan helpen voor het opstarten van een beweging naar ... inspiratiemarkt te Mechelen.
  • ...
Verder is Peter inspirator voor allerlei organisaties en mensen die samen iets willen ondernemen op vlak van duurzaamheid. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Via dit formulier mail je naar de trekkers van de groep ECO LIVING