Lezingen
Wil je graag een lezing laten doorgaan in jouw vereniging dan krijg je hier alvast enkele suggesties  Op de hoogte zijn = info-aanvraag iinvullen door hier te klikken
  • Lezingen door Peter Clerckx:
  • Kan een mens nog leven zonder een negatieve impact te hebben op het leven?
    Hebben we (veel) geld (subsidies) of macht nodig om verandering brengen? Zijn we wel zo afhankelijk van onze economie, geld, politiek? Kunnen we samenvoorzienend leven?
    Ecosociaal leven, denken en handelen kan onze impact van onderuit veranderen.
  • De grote impact van kleine moestuintjes:
    Of hoe klein de oplossing kan zijn voor grote problemen. Wereldproblemen anders bekeken. Een verbindende lezing waar spiritualiteit en wetenschap elkaar ontmoeten. Een lezing die voor sommige mensen een geluk-vergrotende factor heeft (waardoor ik er zelf ook nog eens gelukkiger van word).
Lezingen kunnen aangepast worden zodat ze in een bepaald vak passen zoals: Voedselverlies, economie, duurzaamheid, natuurleven, ....
Onderwerpen die aan bod kunnen komen: Gemeensschapsmunten, (binnenshuis) composteren, samenhuizen,  vrachtfietsen, armoede, eenzaamheid, monocultuur, permacultuur, ....

Peter brent op een eenvoudige manier complexiteit in beeld waardoor zijn de lezingen geschikt voor meerdere leeftijden. Zijn passie voor HET leven,  maakt luisteren aangenaam en boeiend. De kans is groot dat je naar huis gaat met het positieve gevoel dat je door jou eigen voetafdruk te verkleinen een veel grotere impact kan hebben dan je verwacht.

Toch een waarschuwing: Ecosociaal denken vergroot de goesting om midden in het leven te staan, om geluk en verdriet te durven voelen. Dit kan een grote impact op je leven hebben en aanstekelijk zijn voor anderen.

20 minuten, 1 of 2 uur of langer? Prijs? Alles is bespreekbaar.
Zit jij in een vereniging, school, ... waar men dit onderwerp graag aan bod laat komen? Neem dan contact via info-aanvraag

Niet alle lezingen staan hier vermeld daar dit vaak doorgaat voor een gesloten groep (teamwork-dag, scholen (Middelbaar, hoger, tweedekans ...), verenigingen (Velt, Transitie ...)
  • Eerdere lezingen door Peter Clerckx (referenties):
Verder is Peter inspirator voor allerlei organisaties en mensen die samen iets willen ondernemen op vlak van duurzaamheid. 
Mooie lezing: Life is easy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Via dit formulier mail je naar de trekkers van vzw Ecoliving