Samen tuinverlichting maken

Op de Makers Fair maken we samen sfeerverlichting voor in de tuin, park, terras, ...
Dit gaat door in de Hoefijzerlaan 20 op 10 mei 2014.

Van een paar oude fietswielen (en ander recuperatie materiaal*) maken we een leuke sfeerverlichting voor in de tuin. Een staand model voor op het terras (of binnen)  kunnen we eventueel ook proberen. Ben je het type die graag experimenteert? Super, we helpen je graag verder als je ergens kennis te kort hebt voor het uitvoeren van je ideeën. Een schakelaar, een stekker en een fitting monteren samen klussen we het voor elkaar.
 • Elektrisch materiaal en stoffen hebben we voor een deel in voorraad maar heb je volgende zaken nog liggen dan komen ze zeker van pas: 
 • Fietswielen (ook kleintjes of ander hoepels), lampfittingen, oude luster, (kapotte) staande lamp, pet fles (limonade).
 • Voor een kleine lamp hebben we een stuk stof nodig van 1 op 1 meter voor een grote 2.15 op 1 meter. (Je kan ook allerlei overschotten thuis aan elkaar stikken.)
 • Allerlei stof kan dienen: Een oud tentzeil, windscherm, parasol, paraplu,... Misschien heb je wel nog andere zaken liggen die in de lamp kunnen verwerkt worden. Een gekleurd kunststof mapje (om als een "venster" tussen de stof te naaien of glazen parels als extra versiering ...
 • Heb je iets van klein gereedschap die mogelijk kan dienen tang, schroevendraaier? Neem maar mee.  Het wordt een dag vol sfeer!
Wie wat kennis heeft van basis elektriciteit is steeds welkom om anderen een handje mee te helpen.
Alles wat we aanbieden is gratis maar een vrije bijdrage voor onze werkingskosten is steeds welkom.

Binnenkort zie je hier enkele foto's van een vorige keer. Hier alvast een foto van eentje die we ergens op een festival zagen hangen:

3 opmerkingen:

 1. Wauw, wat gaaf dat je van oude materialen gewoon prachtige tuinverlichting kan maken. De lamp op de foto ziet er ook erg gaaf uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, wat gaaf dat je van oude materialen gewoon prachtige tuinverlichting kan maken. De lamp op de foto ziet er ook erg gaaf uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi! Mijn broer gaat binnenkort op mijn aanvraag ook sfeerverlichting in mijn tuin aanbrengen. Hiervoor zal hij naar eigen zeggen led downlight gebruiken aangezien dit een energiezuinige oplossing is en het niet heet waardoor er dampen ontstaan als het buiten koud is.

  BeantwoordenVerwijderen

Via dit formulier mail je naar de trekkers van de groep ECO LIVING