dinsdag wordt een ecosociale dag


Vanaf dinsdag 12 juni 2O18 is de ecos-winkel elke dinsdag open van 14 tot 20 uur. 


Ondanks het naderende "einde" in oktober start ecoliving een nieuw project op in de Hoefijzerlaan 20: De ecos-winkel. Je kan er niet  betalen met euro, wel met ecos, een nieuwe Brugse ecosociale gemeenschapsmunt die je gemakkelijk kan verdienen door je in te zetten tijdens doe-dagen*.

In de ecoswinkel
vind je zaken die handelaars schenken wegens einde reeks, uit de mode, klein mankementje, … voeding voorbij THT datum. Ook eenmalig gebruikte verpakking zoals emmers,…

Er zijn ook zaken die je als particulier kan binnenbrengen: Borden, bestek, bewaardozen, kleine elektro toestellen zoals koffiemachines, … Voor veel zaken kan je ecos ontvangen.
Je kan er ook messen en scharen laten slijpen en dingen ontlenen voor eenmalig gebruik.
Je kan dus ecos verwerven tijdens onze doe-dagen of door zelf een actie op poten te zetten. Ook door handelaars of buren aan te spreken over hun nog bruikbaar “afval” want veel zaken die anders in het afval terecht komen kunnen via ecos een waarde krijgen. 

Een vb.: Het restaurant naast je deur gooit regelmatig 10-liter emmers weg waar de mayonaise of kruiden in werden geleverd. Doe jij (of het restaurant zelf) de moeite om die emmers te wassen dan ontvang je 3 ecos per emmer. Voor 10 ecos kan je een schaar of klein mes laten slijpen, voor 15 ecos een groot. De emmers die je binnenbracht kunnen door iemand anders voor 3 ecos weer worden meegenomen. 

*In principe is elke dinsdag ook een doe-dag voor het herstellen van elektro, confectie ea. of om te kunnen recycleren: Kaarsvet uit theelichtjes duwen, paraplu’s uit elkaar halen, sorteerwerk, …
Met de paraplu-stoffen en kaarsvet kunnen nieuwe zaken gemaakt worden. Veel mogelijkheden dus.

Naast de doe-momenten tijdens de winkeluren hebben we alvast 2 extra doe-dagen op punt gezet:
  • Ma. 18/06/2018 van 14 tot 17 uur. Astridpark platiekvrij maken. Afspraak om 13.50 uur aan de kiosk.
    Programma:
    14.00: Een woordje uitleg.
    14.15: Aan de slag.
    16.45: We plannen een volgende opruimdag en plaats met wie er zin in heeft.
  • Zat. 23/06/2018 om 9 uur.
    We spreken mensen die op weg zijn naar het containerpark aan met de vraag of ze borden, tassen, bestek of andere zaken bij hebben die via de ecos-winkel een nieuw langer leven kunnen krijgen. We testen even uit hoe dit gaat en hoe mensen hierop reageren. Zin om mee te doen? Laat het ons weten. 
Wens je meer te weten kom dan even langs op 12 juni 2018 tussen 14 en 20 uur, Hoefijzerlaan 20. Om 15, 17 en 18.30 is er een woordje uitleg en kans tot vragen stellen.
Wellicht zal nog niet alles helemaal op punt staan maar het zit in een droomversnelling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Via dit formulier mail je naar de trekkers van vzw Ecoliving