1 januari WELKOM. BBQ, potluck, vrije bijdrage


Het jaar begint alvast met goed nieuws. ECOliving blijft (voorlopig) nog in de Langestaat 70 en we zetten het jaar in met een BBQ. Richtprijs 3 euro per persoon (meer of minder mag).
Een BBQ met voedseloverschotten: Veggie-burgers, vlees (ingevroren op vervaldag), groenten, fruit...
Weinig of geen alcohol maar je kan zelf iets meebrengen en eventueel delen op de potlucktafel waar je ook de overschotten van de vorige dagen op kan zetten.
En plak jezelf niet vast op een stoel en aan een tafel zoals dit zo vaak gaat op dagen als deze. We leggen wat kussens, maak er een gezellig plekje mee. Breng ook zelf wat mee als je daar zin in hebt. Een spel, fotoboek, instument, extra kussens, dekens... Misschien zijn er wel mensen die hun familie of vrienden willen meebrengen? Ook dat kan. Of misschien is het een moment om samen te komen met die vriend(in) die je al zolang niet meer zag?
De BBQ staat buiten onder een afdakje, in de zaal ernaast kunnen we eten vanaf 17u. (als er voldoende handen zijn). 1 januari is een woensdag dus ecoliving is zoals atlijd open vanaf 14 uur. Wie zin heeft kan een handje komen helpen (maar we voorzien geen ECOSvergoeding).
Een nieuwjaarsdag met een boodschap want ook al hou ik niet van de mega-vleesindustrie toch ligt er vlees uit die industrie op het rooster. Ik promoot graag VEGANisme, LETS(ruilhandel) ECOSociaal leven... Maak daar niet van dat ik mensen iets wil opdringen. Niets hoeft 100% of zwart wit te zijn. Het liefst van al zie ik geen harde grenzen maar zachte overgangen tussen onze denkvakjes. Ik droom van een jaar met nog meer verbindingen, nooit heb je daarvan teveel. Ik ben alvast dankbaar voor de vele verbindingen met mensen en organisaties in het voorbije jaar. Zonder VZW Oranje was de ECOliving er vorig jaar niet op dezelfde manier geweest. Zonder de steun van Decanale Werken was het nieuwe jaar misschien ook niet mogelijk geweest om de ECOSwinkel verder te laten bestaan.
Peter Clerckx, Brugge, 12/12/19

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Via dit formulier mail je naar de trekkers van vzw Ecoliving